Page 11 - Rundvlees

This is a SEO version of Rundvlees. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »
EET SMAKELIJK !!!!!
- 11 -
Indonesische Djawa met groenten en rijst
Ingrediënten:
1 kilo runderpoulet
Bloem
1 ui
50 gram bakboter
2 pakjes toko lien Semoor Djawa
½ liter bouillon van tablet
300 gram witte rijst
2 eetlepels olie
300 gram wortels in kleine stukken gesneden
zak van 300 gram Chinese kool gesneden
2 rode paprika in blokjes
2 teentjes knoflook geperst
Peper en zout
Bereiding: (4 personen)
Bestuif het vlees met wat bloem. Snipper de ui. Verhit in een braadpan
(Of snelkookpan) op hoog vuur de bakboter. En bak hierin, in delen, de stukjes rundvlees
bruin. Schep al het vlees met uien met de semoor djawa en roerbak 2 minuten. Roer de
hete bouillon erbij en stoof het vlees gaar in 3 uur (of 1 uur in de snelkookpan)
Laat de saus al roerend indikken.
Kook de rijst gaar volgends de aanwijzing op de verpakking.
Verhit in een wok de olie en roerbak de wortel, Chinese kool en paprika en voeg als laatste
de geperste knoflook teentjes toe. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
Serveer de groenten, het vlees en de rijst apart.