EET SMAKELIJK !!!!!
- 12 -
Kruidenrösti met rosbief in honing marinade
Ingrediënten:
250 gram rosbief ala minute
1 eetlepel olijfolie
Voor de marinade:
1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap
2 eetlepels wokolie, 1 eetlepel ketjap manis
enkele druppels tabasco
Voor de kruiden rösti:
500 gram kruimige kokende aardappelen (geschild en geraspt)
2 eieren
1 eetlepel gehakte peterselie of bieslook
zout en peper, 3 eetlepels olijfolie
zak ijsbergsla
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Meng de ingrediënten van de marinade en bestrijk
het vlees ermee. Meng de ingrediënten door de rösti
Behalve de olie en vorm er 4 platte koeken van.
Verhit de olie voor de rösti en bak de rösti koeken goudbruin en gaar deze in 3-4 minuten
per kant. Houd ze warm in de oven.
Maak de ijsbergsalade.(b.v. Tomaatjes, komkommer en dressing)
Verhit voor de biefstuk de olie en bak de biefstukjes maximaal een halve minuut. Leg de
rösti op 2 warme borden. Leg het vlees erop of er naast en druppels de rest van de
marinade erover.
Serveer de ijsbergsla er apart bij.
Lekker met een fruitige rode wijn