EET SMAKELIJK !!!!!
- 10 -
Hongaarse goulash
Ingrediënten:
Voor 4 personen
800 gram goulaschvlees (of riblap in blokjes)
3 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
½ Liter bouillon
2 blaadjes laurier
1 eetlepel rundvleeskruiden
1 eetlepel paprikapoeder
2 kleine blikjes tomaten puree
2 eetlepels maïzena
Bereiding:
1. Bak het vlees samen met de rundvleeskruiden in een beetje margarine goudbruin.
2. Snijd de paprika en de uien in blokjes en bak deze even mee
Voeg tomatenpure en de paprika toe laat dit 2 minuten heel rustig mee bakken.
3. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
4. Zet het vuur klein met het deksel schuin op de pan, en laat het minstens 2 uur heel rustig
door pruttelen.
5. Maak de maïzena aan met een beetje water en voeg het beetje bij beetje al roerende toe
aan het geheel totdat de gewenste dikte is bereikt (pas op Maïzena bindt pas naar een
minuut)
6. De goulash is klaar om geserveerd te worden
Lekker bij wilde rijst of verse frietjes