EET SMAKELIJK !!!!!
- 7 -
Kokos biefstukreepjes met knoflook mihoen
Ingrediënten:
500 gram biefstuk reepjes of rosbief in reepjes
Wokolie, Nasi-bami pakket
1 bakje boemboe voor rendang vlees
1 pakje romige kokosmelk
1 eetlepel sambal
5 eetlepels geraspte kokos
1 eetlepel gedroogde koriander
1 pak conimex mihoen
4 teentjes knoflook (pellen en hakken)
Wat fijn gehakte kruiden b.v. peterselie, koriander en bieslook) of gedroogd
Bereiding: (4 personen)
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.Voeg de mihoen toe, kook deze in
15 seconden. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten
lekken. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok walmen. Voeg een scheut wokolie toe
en roerbak de knoflook 1 minuut. Schep de sambal doorheen naar smaak. Schep de
uitgelekte mihoen erdoor. Een paar minuten omscheppen en als laatste de verse of
gedroogde kruiden erdoor scheppen.
Zet ondertussen een wok op het vuur en laat hem walmen. Voeg wokolie toe en roerbak de
groenten 5 minuten. Haal eruit en bak de biefreepjes 3 minuten. Voeg de groenten bij de
biefreepjes weer toe. Roer er de kokosmelk, de boemboe, 1/2 dl water en de sambal door
en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de knoflookmihoen en biefreepjes apart.
Strooi op de borden koriander en kokos over het vlees. Serveer met seroendeng en sambal.
Lekker met Chateau L’horte reserve speciale,
Diep roodpaars. Stevig, kruidig, rood fruit. Stevige, kruidige rode wijn, duidelijk met zorg
gemaakt, met in de geur en smaak duidelijk laurier, wat kruiden en rood rijp fruit.