Page 26 - Nieuwste

Basic HTML Version

EET SMAKELIJK !!!!!
- 26 -
Varkensfiletlapjes in romige mosterdsaus
Ingrediënten:
4 Varkensfiletlapjes
2 el. Mosterd
125 ml. Slagroom
PLUS aardappelschijfjes
1 bosje verse peterselie
50 gr. Roomboter
600 gr. Geschrapte wortels
2 el olijfolie
1 theel. Tijmblaadjes
Bereidingwijze (4 personen):
Bestrooi de filetlapjes met wat peper en zout en smeer ze vervolgens in met de mosterd.
Laat het goed intrekken.
Kook de Worteltjes in ruim kokend water (met een snufje zout) bijna gaar. Spoel af onder
koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Besprenkel de worteltjes met olie, strooi nu
de tijm en een snufje peper over de worteltjes. Rooster de worteltjes in een grillpan en
houd ze warm.
Bak de aardappelschijfjes in de boter op middelhoog vuur gaar. Voeg op het laatst de
peterselie toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
Bak nu de filetlapjes (aan beide zijden) in een koekenpan, met boter. Neem de lapjes uit de
pan en houd ze warm. Voeg de slagroom toe aan het braadvocht en laat het geheel zachtjes
inkoken tot deze lobbig van dikte is.
Verdeel de filetlapjes over de borden en schep de worteltjes en aardappelschijfjes erbij.
Giet de saus over de filetlapjes.
Wijntip: Rosé