Page 21 - Nieuwste

Basic HTML Version

EET SMAKELIJK !!!!!
- 21 -
Angus Burger met verse salsa
Ingrediënten:
4 Angus Burgers
Aardappelpartjes met schil
500 gram Sperziebonen
125 gr. PLUS spekreepjes
Voor de Salsa
4 grof gehakte tomaten
1 gehakte rode ui
1 kwart bosje basilicum
zout en peper
2 eetlepels olijfolie
1 fijn gehakte rode peper, zonder de zaadjes
Bereiding: (4 personen)
Doe alle ingrediënten voor de salsa in een keukenmachine. Pureer ze grof door een aantal
keren op de ‘pulse’knop te drukken. Zet de salsa vervolgens een half uurtje in de koelkast.
Kook de sperzieboontjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar. Bak de
aardappelpartjes in een hapjespan in c.a. 10 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de
magere spekreepjes toe.
Verhit nu een scheutje olie in een dikke koekenpan en bak de Angus Burger in ca. 4 minuten
(2 minuten per kant) rosé. Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de verse salsa
bij de Burger.
Wijn tip: Yaldara, Shiraz Rosé
Deze rosé is karmijnrood van kleur. Aroma’s van geurige aardbeien en hinten van
rozenbladen en kersen. Rode bessen prikkelen het gehemelte en eindigt met een
sprankelende frisheid.