Page 20 - Nieuwste

Basic HTML Version

EET SMAKELIJK !!!!!
- 20 -
Maïsstamppot met gekke gehaktballen
Ingrediënten:
4 gekookte eieren gepeld
1 ei
1 Zakje Gehaktkruiden
Paneermeel
1 ui (blokjes)
1 scheut ketjap
150 ml melk
Blik mais (300 gram)
Grote zak spinazie
Zacht kokende aardappelen
1 teentje knoflook (grof hakken)
1 rode paprika (hele fijne blokjes)
350 gram Lekker mager & duurzamer gehakt
Bereiding: (4 personen)
Meng in een kom het gehakt, de gehaktkruiden, 1 ei, paprika, zout en peper. Bekleed de
gekookte eieren met een laag gehakt, zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Rol ze in een dikke
laag paneermeel.
Braad de gehaktballen in 20 minuten gaar. Voeg tot slot een scheut ketjap toe.
Kook de aardappelen gaar in 20 minuten. Afgieten en droog stomen.
Pureer de aardappelen en voeg de melk toe. Roer de mais zonder vocht door de puree.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verhit een wok olie. Fruit de knoflook en ui aan. Voeg de gewassen en gedroogde spinazie
toe. Roer dit door to de spinazie is geslonken.
Wijn tip: Coteaux Varois en Provence, rosé
Aroma’s van rood fruit, specerijen en kruiden. De smaak is lekker fris en goed in balans.