Page 18 - Nieuwste

Basic HTML Version

EET SMAKELIJK !!!!!
- 18 -
Entrecote met champignons en tuinkers
Ingrediënten:
4 entrecotes
250 gram gemengde paddenstoelen
Tuinkers
PLUS Bak & Braad vloeibaar (fles)
Champignonsaus
Farmersalade
krieltjes
Bereidingwijze (4 personen):
Prik gaatjes in de bak krieltjes 10 min op 750 watt in de microwave Haal de entrecotes
minimaal 15 minuten voordat je gaat bakken uit de koelkast.
Maak de paddenstoelen schoon en halveer de grote. Bestrooi het vlees aan beide kanten
met zout en peper, naar smaak.
Bak de krieltjes een paar minuten tot ze bruin zijn Verhit op hoog vuur 4 eetlepels van de
PLUS bak & braad vloeibaar in een koekenpan met stevige bodem. Bak het vlees per kant in
ca. 2 minuten bruin. Draai vervolgens het vlees regelmatig om met een vleestang en bak het
vlees in ca. 5 minuten rosé
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur,
al omscheppend in ca. 3 minuten bruin en gaar.
Neem het vlees uit de pan met de vleestang en laat het vlees afgedekt met aluminium 1-2
minuten rusten. Snijd het vlees, verdeel er de paddenstoelen over en garneer met tuinkers.
Lekker met krieltjes en farmersalade.
Wijntip: Pata Negra, Temperanillo Cabernet
Robijnrode wijn, vol met aroma’s van rood fruit en subtiele hints van vanille en een licht
pepertje. Volle, goed uitgebalanceerde wijn met aangename tannines die lang aanwezig
blijven.