EET SMAKELIJK !!!!!
- 17 -
Asperge ovenschotel
Ingrediƫnten:
500 gram verse asperges
1 bak champignons 250 gram (plakjes )
100 gram geraspte kaas
25 gram paneermeel
Peper, zout, worcestersaus
2 tomaten (in plakjes snijden)
400-500 gram aardappel puree
4 eieren hard gekookt (plakjes snijden)
125 gram spekblokjes
Zakje asperge saus
Bereidingwijze (3-4 personen):
Schil de asperges en snijd het houterige stukje aan de onderkant (+/- 1.5 cm) er af. Snijd de
asperges nu in stukken en kook de asperges ongeveer 15 minuten. Laat ze goed uitlekken
en vang het vocht op.
Bak nu de spekjes uit, goed laten uitlekken en bak vervolgens de champignons.
Maak nu de aardappelpuree (zelf maken of een kant en klaar pak gebruiken).
Een platte ovenschaal invetten, en de aardappelpuree verdelen met een lepel.
Leg in het midden de stukken asperges en verdeel de champignons over de asperges. Leg de
plakjes ei daarboven op.
Maak de saus volgens aanwijzing op de verpakking (gebruik evt. het kookvocht van de
asperges om de droge saus aan te lengen) en voeg naar smaak een paar druppels
worcestersaus toe.
Voeg tot slot de spekjes toe en giet de saus over de asperges. Paneermeel en geraspte kaas
over de schotel strooien. Leg de tomaten op de puree.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 175 graden. Laat ongeveer
15 min. staan, tot er een bruin korstje opkomt.
Wijntip: Pinot Blanc
een soepele frisse wijn met een aangenaam fruitig parfum en een zachte smaak.