EET SMAKELIJK !!!!!
- 16 -
Aspergeschotel met ham en ei
Ingrediënten:
0,5 - 1 kg Witte asperges
150 gr. Hamreepjes
Hard gekookte eieren
Voor de saus:
125 ml slagroom
1 theelepel tomatenpuree
1 el. Citroensap
20 gr. roomboter
2 el. (verse) gehakte peterselie
Bereiding: (4 personen)
Kook de asperges voeg een snufje zout en een theelepel suiker toe en breng het geheel aan
de kook. Zet het vuur nu laag en laat de asperges ± 8 á 10 minuten koken (hangt af van de
dikte en kwaliteit). Laat ze in de gesloten pan nog +/- 10 minuten staan om na te garen.
Haal ze nu voorzichtig uit het vocht en laat ze op een schone theedoek even uitlekken.
Kook ondertussen de eieren hard. Pel deze en prak ze fijn. Maak nu de saus:
De saus:
Doe de slagroom in een steelpannetje met wat zout en vers gemalen peper, tomatenpuree,
citroensap en de fijngeknipte peterselie. Breng het al roerend aan de kook, laat het heel
kort doorkoken. Voeg de boter toe en laat deze smelten.
Verdeel de asperges over de borden. Strooi er de eierenkruim en de hamreepjes over,
verdeel tot slot de saus erover. Voor het oog kun je het nu nog garneren met een sprietje
bieslook of wat blaadjes verse peterselie.
Lekker met een aardappel/kaas stamppot.
Wijntip: Pinot Blanc
een soepele frisse wijn met een aangenaam fruitig parfum en een zachte smaak.