EET SMAKELIJK !!!!!
- 14 -
Schouderkarbonade met lenteui en champignons
Ingrediënten: 4 personen
3 Schouderkarbonades evt fricandeau blokjes
750 gr. Aardappelschijfjes
2-3 lente uitjes
250 gr. Champignons
100 ml. Kookroom
1/2 zakje uiensoeppoeder (voor 750 ml. soep)
3 el. Olijfolie
Paprika poeder
Zout en peper
Zak krieltjes of aardappelschijfjes
Bereidingswijze:
Dep het vlees droog en snijd het in grote stukken. Bak het vlees in een grote hapjespan (met
deksel) goed aan in 1 eetlepel hete olie. Kruid het vlees met peper en paprikapoeder en
haal het uit de pan.
Verhit 2 eetlepels olie in het bakvet en bak de aardappels ca. 5 minuten met het deksel op
de pan. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Maak de champignons schoon
en snijd ze in dunne plakjes. Voeg de champignons en 2/3 van de lente-uitjes toe aan de
aardappels. Laat het geheel nog 2-3 minuten verder bakken zonder deksel. Af en toe goed
omroeren.
Voeg al roerend ca. 375 ml. water, de room en het soeppoeder door de aardappels. Breng
het geheel aan de kook en voeg het vlees toe. Laat de karbonades met het deksel op de pan
ca. 8 minuten smoren op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met
de rest van de lente-uitjes en eventueel de peper uit de molen.
Lekker met verse bloemkoolroosjes of sperzieboontjes
Wijntip: Château Rouvière Minervois
In de smaak is de wijn vol, rond, mild en warm, met rijp rond fruit, en fijne rijpe tannines.