Page 13 - Nieuwste

Basic HTML Version

EET SMAKELIJK !!!!!
- 13 -
Pittige gehakttaart met tomatensalade
Ingrediƫnten:
6 plakjes diepvries bladerdeeg
1 el. Olijf- of zonnebloemolie
500 gr. Rundergehakt
2 el. Currypasta
5 a 6 eieren
Zout en peper
zak groente naar smaak
Lage taart- of quichevorm (? 24 cm, ingevet)
Voor de tomatensalade
4 el Olijfolie (extra vierge)
1 el citroensap
4 vleestomaten in dunne plakken
1 ui in smalle ringen
2 el gehakte verse bieslook
Bereiding: (4 personen)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, druk de
randen tegen elkaar en prik de deegbodem in met een vork.
Verhit de olie en bak nu het gehakt met de currypasta rul.
Klop de eieren los met wat peper en zout. Meng nu het (iets afgekoelde) gehakt door het
eimengsel en schep het op de deegbodem. Bak de taart in 35 tot 40 min. gaar en goudbruin
in de oven.
De tomatensalade:
Meng voor de tomatensalade de olijfolie, citroensap en zout en peper. Leg de tomaat en ui
op een schaal, giet de dressing erover en bestrooi met bieslook (en/of peterselie).
Wijntip: Finca La Piedra, Cabernet Rosado Een milde, volle rose met lekker rijp rood fruit.