EET SMAKELIJK !!!!!
- 16 -
Oer Hollandse sudderlapjes
Ingrediënten:
4 sukade lappen
1 eetlepel tomaten puree
1 eetlepel mosterd
1 grote ui
2 kruidnagels
25 gram boter
1 laurierblad
½ eetlepel azijn
snufje peper en zout
Bereiding: (4 personen)
Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is
weggetrokken.
Zet het vuur laag. Bebloem de sukade lappen aan beide kanten en bak ze zachtjes bruin.
Bestrooi het vlees daarna met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui in de
braadpan zachtjes glazig. Ca 3 minuten. Roer de tomaten puree erdoor en verwarm deze 1
minuut. Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel kokend water in de pan dat het vlees
net onder staat. Voeg de laurier, kruidnagels, en de azijn toe. Breng het vocht tegen de kook
aan. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in 2 ½ uur.
Roer de mosterd naar smaak door de jus.
Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.