EET SMAKELIJK !!!!!
- 29 -
Kipfilet Piccata met tagliatelle, courgettes en
basilicum roomsaus
Ingrediƫnten:
4 kipfilets
3 eieren
150 gram geraspte Grana Padano Kaas
1 pak PLUS Tagliatelle
1 courgette
2 fijngesneden sjalotjes
125 gr. Snoeptomaatjes
6 eetlepels olijfolie
1 bosje basilicum
125 ml. slagroom
1 pakje Philadelphia met paprika
Bereidingwijze (4 personen):
Snipper de sjalotjes en halveer de tomaatjes. Snijd de courgette in blokjes. Kook de
Tagliatelle beetgaar af in ruim kokend water met wat zout. Giet af en spoel na met koud
water.
Verhit een wok of hapjespan. Voeg 2 el olijfolie toe. De sjalotten licht aanbakken. Nu de
courgetteblokjes en de tomaat erbij en het geheel zachtjes laten bakken. De pasta er bij
doen. De room en Philadelphia toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Als laatste
wat gesneden basilicum toevoegen.. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en
warm houden.
Snijd de kipfilets in 4 gelijkmatige stukken. Kruid met wat peper en zout. Klop nu de eieren
los en meng vlak voor de bereiding met de geraspte Grana Padano kaas. Verhit een ruime
koekenpan. Giet de overige olijfolie in de pan. Haal de kipstukjes door het ei-kaasmengsel
en bak ze aan beide zijden goudbruin en gaar (niet allemaal tegelijk!)
Schep de pasta op de borden en leg de krokante kip er bovenop.
Wijntip: Mosaico Marche Sangiovese